Selecteer een pagina

Van #decemberglutenvrij naar Gelukkig & Glutenvrij

Al jaren werken glutenvrije bloggers samen. In november 2013 startte ze met een glutenvrije blogweek. 19 glutenvrije bloggers plaatsen die week elke dag een artikel over hetzelfde onderwerp, ieder op haar eigen blog. In december 2013 volgde #decemberglutenvrij met 31 bloggers! Een digitale, glutenvrije adventskalender waarbij er iedere dag een luikje open ging. Achter dat luikje zat een blog, om iedereen die glutenvrij moet leven de decembermaand door te helpen. Als een soort estafette gaven ze het stokje elke dag aan elkaar door. 

Na die eerste samenwerkingen werd #wijbloggenglutenvij in het leven geroepen, waarbij ze elk elke maand samen blogden.  Elke maand een blog over hetzelfde onderwerp, ieder op zijn of haar eigen blog.

Van 2015 t/m 2017 organiseerden de bloggers in mei de Coeliakiemaand. De Coeliakiemaand vroeg ieder jaar in de maand mei aandacht voor coeliakie en een glutenvrij dieet. Daarnaast organiseerden ze die maand een glutenvrije feestmaand voor mensen die glutenvrij moeten eten. 

In december 2019 viel het doek voor zowel #decemberglutenvrij als voor #wijbloggenglutenvrij. De koek was helaas op.

Van zomers idee naar wintermagazine

Initiatiefnemer Mirjam Holleman zat in de zomervakantie van 2020 voor haar tent. Heerlijk relaxed met haar voeten in een beekje, de vogels aan het fluiten en de kinderen rustig aan het spelen. In een tijdschrift leest ze een artikel over ‘zines’. Een zine is een zelf uitgegeven mini-tijdschrift, gemaakt van een stapel gekopieerde a4’tjes met een nietje erdoor. Of soms net iets professioneler.

Zij dacht: “Dat wil ik ook! Een fijn tijdschrift, gemaakt door glutenvrije bloggers. Dit keer niet online hoeven voor al die mooie verhalen.”

Terug in het normale leven voegde zij de daad bij het woord en vroeg de glutenvrije bloggers of ze mee wilden werken. Een fijn nieuw, gezamenlijk project. Zij bundelden hun creatieve krachten voor een heel nieuw tijdschrift. 

Na tomeloze en vrijwillige inzet van alle bloggers komt op 10 december 2020 de eerste editie uit van het nieuwe magazine. Het eerste downloadbare en – voor wie dat wil – printbare magazine voor mensen met een glutenvrije levensstijl: Gelukkig & Glutenvrij.

De naam Gelukkig & Glutenvrij

In deze tijd waarin we elkaar een Gelukkig Nieuwjaar gaan wensen, lag deze naam voor de hand. Daarnaast heeft iedereen die glutenvrij eet wel eens de gedachte “Oh gelukkig, het is glutenvrij”. 

Met het magazine kan je heerlijk wegkruipen op de bank, met een heerlijke kop warme chocolademelk of een goed glas wijn.
Even intens ontspannen en gelukkig. Gelukkig & Glutenvrij.

Waarom dit magazine?

Wij zitten vol met verhalen. Verhalen over glutenvrije kerstontbijt-perikelen, winkelanekdotes, mislukte cakes en ingezakte meringues maar ook verhalen over hoe we succesvolle recepten delen en waar je iemand die glutenvrij eet, blij mee kunt maken. 

Als glutenvrije bloggers willen we je inspireren, tips en ervaringen delen en anderen een kijkje geven in ons leven, om zo jouw glutenvrije leven en dat van anderen makkelijker, leuker en gelukkiger te maken. Daarnaast willen we meer bekendheid geven aan coeliakie, glutensensitiviteit en het glutenvrije dieet.

Dat alles vind je terug in ons magazine: Gelukkig & Glutenvrij