Selecteer een pagina

Guacemole? Oh ja, die groene saus

Guacemole; een lastig woord. Maar oh zo lekker!

Deze populaire, groene saus van avocado ken je ongetwijfeld. Het is de ultieme comfort food en wordt vaak geserveerd bij Mexicaanse gerechten. Of een portie nacho’s in een restaurant of in de kroeg. Zelfgemaakt is die het allerlekkerst. En het goede nieuws? Het is ontzettend makkelijk om te maken.

Portie nacho’s

Zo’n portie nacho’s met guacemole is trouwens ook heerlijk om thuis te serveren bij de borrel. Kies voor een natural nacho chips, zoals die van Doritos of La Morena. Hebben ze deze merken niet bij jou in de supermarkt? Niet gevreesd; gelukkig zijn vrijwel alle soorten natural nacho chips glutenvrij. Die met een smaakje meestal ook, maar let hierbij even extra op de ingrediënten.

Serveer het schaaltje nacho chips met daarnaast de guacemole en eventueel ook sour cream, salsa en/of chilisaus. Of nog beter: maak er loaded nacho’s van! Dat zijn nachos de oven met kaas, jalapeños en blokjes tomaat en daarbovenop de guacemole en andere sauzen. Online kan je genoeg lekker recepten vinden voor loaded nachos.

Guacemole: ook lekker bij…

Dit guacemole recept is niet alleen lekker bij nachos, maar ook heerlijk als bijgerecht bij chili con (of sin) carne, op je broodje of cracker, op een stukje gebakken vis, of voor bij glutenvrije quesadillas.

Guacemole

Fabienne van Doornmalen
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min
Gang Bijgerecht
Keuken Mexicaans

Ingrediënten
  

  • 1 avocado rijp
  • 1 kwart rode peper zonder pitjes
  • 1 kwart teen knoflook
  • 1 halve limoen
  • snufje zout
  • snufje peper

Instructies
 

  • Snijd de avocado door de helft en verwijder de pit. Schep de twee helften in de hakmolen.
  • Voeg de rode peper, limoensap, knoflook, peper en het zout toe. Blend tot een egale massa.
  • Schep de guacemole in een kommetje en smullen maar!

Notities

In dit recept maken wij gebruik van een hakmolen. Heb je thuis geen hakmolen of blender? Het kan ook prima zonder. Leg alle ingrediënten in een kom of op een bord, en prak het fijn met een vork. 
Trefwoord Avocado