Glutenvrije quiche is altijd goed

Glutenvrije quiche is altijd goed. Een lekkere en snelle maaltijd, perfect te combineren met een (zomerse) salade en/of soep. Zo heb je toch een lekkere en gezonde maaltijd ook als je wat minder tijd en/of zin hebt.

Snel klaar

Als het mooi weer, heb je snel minder zin heb om lang in de keuken te staan. Je spendeert liever nog een uurtje extra buiten in de zon dan dat je staat te koken. Begrijp mij niet verkeerd: ik ben dol op koken. Maar de aantrekkingskracht van mooi weer (en de zee) is net iets sterker. Hoe vaak hebben wij in Nederland nu zomerse weer?

Glutenvrije quiche is dan een uitkomst. Je kunt hem in de ochtend snel maken, want ’s avonds is die ook koud heerlijk. Dan maak je nog even snel een salade en klaar ben je!

Iedere glutenvrije quiche is anders

Ja kan natuurlijk eindeloos blijven variëren voor de inhoud van een glutenvrije quiche. Zelf ben ik groot fan van restjes groente te verwerken. Maar de simpelheid van geitenkaas met tomaat is een van de betere combinaties.

Glutenvrije quiche met geitenkaas en tomaat

Koosje Janssen
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 1 quiche

Ingrediënten
  

  • 1 rol bladerdeeg
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 450 gram trostomaten
  • 3 eieren
  • 125 ml kwark
  • 100 gram geraspte pecorino
  • snufje peper
  • snufje zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180C.
  • Klop de eieren los in een kom en roer de kwark en pecorino er door heen. Doe de helft van de geitenkaas erbij en klop tot een luchtig mengsel, breng op smaak met peper en zout.
  • Vet de quiche vorm in met boter of kokosolie. Rol de bladerdeeg uit tot een lap en verdeel over de bodem. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Verdeel de rest van de geitenkaas over de bodem en schenk het eimengsel er overheen.
  • Snijd de trostomaatjes in 4 partjes en verdeel deze over de quiche. Rasp eventueel nog wat pecorino over de top.
  • Bak de glutenvrije quiche ca. 25min in een voor verwarmde oven tot een mooi goudbruine korst is ontstaan.
Trefwoord Bladerdeeg