Selecteer een pagina

Glutenvrij bladerdeeg

Wie is er nou niet gek op bladerdeeg? Het is de ultieme guilty pleasure. Je kunt er ook deze heerlijke spiralen mee maken. Lekker om warm én koud te eten.

Glutenvrije bladerdeeg is soms lastig om aan te komen. Het ligt niet in elke supermarkt. De glutenvrije bladerdeeg in dit recept is van Schär en ligt vaak in het vriesvak van de Albert Heijn. Je kan hem ook online kopen bij diverse webshops.

Italiaans tintje

Deze variant van glutenvrije bladerdeeg spiralen heeft een beetje een Italiaans tintje. De ricotta en pesto geven een heerlijke smaak en de chorizo geeft net die pittige bite.

Je kunt natuurlijk ook je eigen variant bedenken.. Zoete vullingen of hartig, in een hand omdraai heb jij iets lekkers op tafel gezet.

Vegetarische variant

Wil je liever een vegetarische variant maken? Vervang dan de chorizo met zongedroogde tomaatjes (op olie basis).

 

Glutenvrije ricotta- en chorizo bladerdeeg spiralen

Koosje Janssen
Gang Borrelhapje
Keuken Italiaans

Ingrediënten
  

  • 125 ml ricotta
  • 3 eetlepel pesto Zie notities veld onderin voor een recept.
  • 1 chorizo in dunne plakjes
  • 1 rol glutenvrije bladerdeeg Schär
  • 1 handje geraspte kaas + een beetje extra

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 C.
  • Rol de rol glutenvrije bladerdeeg met een deegroller uit tot een langwerpige plak.
  • Smeer ongeveer 3 el ricotta over de glutenvrije bladerdeeg zodat alle bladerdeeg besmeerd is. Strooi een handje kaas over de ricotta.
    Verdeel hierna de plakjes chorizo worst (in de breedte). Hou ongeveer 2cm ruimte leeg tussen de plakjes.
    Verdeel als laatste de pesto tussen de plakjes chorizo.
  • Draai de plak glutenvrije bladerdeeg met de korte kant naar jezelf toe. Rol vanaf de korte kant de bladerdeeg op tot een grote rol. Geeft niet als er wat ingrediënten uitkomen.
  • Druk de rol voorzichtig aan. Snij nu ongeveer plakken van 1 a 2 cm Leg de plakken op een bakplaat bedekt met bakpapier
  • Strooi eventueel nog wat kaas over de spiralen heen. Zet de bakplaat in de oven en bak voor 20-30min goud bruin in de oven.
    De spiralen zijn klaar als de glutenvrije bladerdeeg goudbruin is gekleurd en knapperig is geworden

Notities

Wist je dat je heel gemakkelijk zelf pesto kan maken? Lees hier het recept.
Trefwoord Bladerdeeg