Deze glutenvrije witte chocolade cheesecake hoeft niet gebakken te worden maar kun je laten opstijven in de koelkast. De siroop van whiskey en ahornsiroop geven een heerlijke kruidige twist aan de volle zoete smaak van witte chocolade.

Ik heb een bodem van speculaas gebruikt maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor standaard digestieve koekjes. Maar ik vind de combinatie van speculaaskruiden en witte chocolade een heerlijke herfstachtig gevoel geven.

Witte chocolade cheescake met whiskey siroop

Koosje Janssen
Gang Nagerecht
Keuken Amerikaans
Porties 1 taart

Ingrediënten
  

  • 70 gram boter
  • 350 gram speculaaskoekjes glutenvrij
  • 200 ml room
  • 500 gram witte chocolade van goede kwaliteit
  • 300 gram roomkaas
  • 250 gram mascarpone
  • 120 ml ahornsiroop ook wel bekend als maple syrup
  • 3 eetlepel bourbon of een andere whiskey

Instructies
 

  • Smelt de boter in een pan. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine. Meng de gesmolten boter door de koelkruimels.
  • Verdeel het koekjesdeeg over de bodem van een springvorm (25cm) en zet in de koelkast.
  • Verhit de room in een pan. Breek de chocolade in stukjes en giet de room hierover. Laat ca. 1min rusten.
    Roer voorzichtig door de chocolade zodat deze goed smelt tot een glad mengsel. Zet de ganache in de koelkast en laat volledig afkoelen.
  • Klop de volledig afgekoelde ganache met een handmixer stijf. roer vervolgens de roomkaas en tot slot de mascarpone erdoor.
    Verdeel het mengsel over de koekjesbodem. strijk de bovenkant glad en zet in de koelkast voor 3 uur.
  • Meng voor het opdienen de ahornsiroop en whiskey en serveer samen met de glutenvrije cheesecake
Trefwoord Cheesecake