Een heerlijks Spaans gevoel met een Glutenvrije Pan Con Tomate

Kun jij ook zo genieten van de Spaanse Keuken? Een simpele, lekkere en gezonde klassieker uit Spanje is Pan Con Tomate. Officieel een gerecht uit de Catalaanse keuken. Het gerecht bestaat uit brood met daarop gewreven tomaat, gekruid met olijfolie en zout en knoflook. In dit recept vertellen we je graag hoe je deze heerlijke lunch of bijgerecht zelf op tafel kunt zetten. Lekker op vakantie in eigen huis.

Een heerlijks Spaans genoegen

Even een momentje rust. Komende zomer gaan we met Gelukkig & Glutenvrij op reis in Nederland en België. Misschien heb je ons nieuwe magazine al gelezen en heb je het kort verhaal ‘Spaans genoegen’ gelezen in het zomernummer van Gelukkig & Glutenvrij? Hoofdpersoon Chantal eet daar ‘pan con tomate’ bij haar ontbijt. Ik vind het zelf meer iets voor bij de bbq, bij een glaasje wijn, om mee te nemen voor een picknick of als redelijk verantwoord tussendoortje. Maar lekker en snel klaar is het in ieder geval!

 

Pan con tomate

Ingrid Kooijman
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min
Gang Borrelhapje
Keuken spaans
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 1 glutenvrij stokbrood
  • 2 goed rijpe tomaten
  • 2-4 tenen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Instructies
 

  • Snij het stokbrood over de lengte doormidden.
  • Snij de gepelde knoflookteentjes doormidden. Wrijf het brood hier goed mee in.
  • Snij de tomaten doormidden. Wrijf de doorgesneden zijde van de tomaat stevig over het stokbrood - er komt vruchtvlees uit.
  • Strooi wat zout en peper over het brood met de tomatenprut.
  • Sprenkel de olijfolie erover.
  • Bak het stokbrood af volgens de instructies van de verpakking, tot het knapperig is. Gebruik je vers stokbrood? Bak het dan af op 180 graden tot het knapperig is en het tomatenmengsel niet meer al te nat is.
Trefwoord Stokbrood, tomaten