Selecteer een pagina

Indonesische roots

Ik raakte geïnspireerd om deze heerlijke maar pittige pindasoep te maken. Maar ook om de Indonesische keuken wat meer te gaan ontdekken, immers liggen daar voor mij ook een deel van mijn ‘roots’. Al ben ik weinig bekend met deze keuken tradities en gerechten. Tijd om op ontdekkingsreis te gaan!

Zo wordt de pindasoep het lekkerst

Belangrijk bij het maken van soep is tijd, hoe langer de soep de tijd krijgt hoe smaak ontwikkeling hij krijgt. En dus hoe lekkerder hij wordt. Vaak is soep op dag twee lekkerder dan op de eerste dag; alle smaken zijn dan veel meer opgenomen.

De tijd die nu genoemd wordt is dan ook een tijdsindicatie. Maar zet de soep rustig even uit wanneer je de deur uit moet en dan bij thuis komst laat je hem weer rustig pruttelen. Heel veel fout kun je niet doen!

Pittige pindasoep

Koosje Janssen
Gang Soep
Keuken Indonesisch

Ingrediënten
  

  • 2,5 liter water
  • 5 stengels bleekselderij
  • 2 winterpenen
  • 1 koolrabi
  • 1 witte ui
  • 2 stengels bosui
  • 2 kippenbouten
  • 4 blokjes groentebouillon glutenvrij
  • 1 Madame Jeanette peper
  • 1 stuk verse gember
  • 400 ml kokosmelk
  • 500 gram pindakaas

Instructies
 

  • Als eerste maak je een groentebouillon. Snij alle groenten, behalve de peperen de gember, in grote stukken. Verwarm het water in een grote soep pan.
    Doe de groente in de pan en breng aan de kook. Voeg de bouillonblokjes toe en roer tot deze zijn opgelost.
  • Doe de kippenbouten in de ban en laat het geheel een uur op laag vuur koken.
  • Haal na een uur de kippenbouten uit de pan. Maal het kookwater met de groente fijn tot een gladde soep.
  • Snij de gember fijn en voeg dit samen met de pindakaas en kokosmelk toe aan de soep. Mix met de staafmixer kort tot de pindakaas volledig in vermeng met de soep.
  • Doe de Madame Jeanette in zijn geheel (wel even afspoelen) in de pan en breng de soep zachtjes aan de kook. Laat de soep 1 tot 1,5 koken.
     
  • Pluis de kippenbouten uit zodat je alleen het vlees overhoud. Voeg de kip toe aan de soep.
  • Proef de soep en zodra hij pittig genoeg is verwijder je de Madame Jeanette.
Trefwoord Soep